De Nørklede Guder

En borgerskabt udstilling inspireret af fortællingerne om de nordiske guder

Af Miriam Alonso & Ksenia Chernany via Canva.com

Vil du nørkle, hækle, strikke eller filte aser, vaner, jætter og andet troldtøj fra den nordisk mytologi, og være med til at vise verden den danske historie, de nordiske guder og vikingetiden?

I august-september 2023 skal et af Danmarks centrale vikingeområder danne rammerne for verdensmesterskaberne i Kano og Kajak Maraton. Et stort og helt unik i event, hvor vi, foruden at fejre de mange nykårede verdensmestre, vil hylde Danmarks historie ved at sætte fokus på den nordiske mytologi. Måske i samarbejde med dig!

 

Et håndværksprojekt for alle

Er du vild med et håndværksfag og kreative projekter, så har vi brug for dig.

Vi vil gerne invitere ALLE, som har lyst, til at lave deres version af en af figurerne eller guderne fra den nordiske mytologi. Om du er en håndarbejdesekspert, eller først lige er ved at lære det, kan du sagtens være med i projektet.

Alle bidrag samles sammen, og under verdensmesterskaberne vil der blive etableret en udstilling med alle dukker og figurer, så vi kan vise tilskuere og deltagere et lille stykke danmarkshistorie.

Figurene

Figurerne som vi kan genkende fra den nordisk mytologi, skal måle cirka mellem 18 og 22 cm, ellers er alt andet til fri fortolkning.

De mange figurer samles ind eller sendes til Vejen Kommunes aktivitetscenter, Knudepunktet. Vi vil meget gerne modtage dit bidrag sammen med en kort beskrivelse af din figur samt dit navn.

Send til Ann Røge, Kærhøjparken 19, 6600 Vejen. Du kan også aflevere din figur i Knudepunktets åbningstid: mandag-torsdag 8:00 15:30 og fredag 8:00-13:00.

Hent fyld: Du har også mulighed for at hente fyld til din figur eller dukke på Knudepunktet.

DEADLINE: Figurerne skal være afleveret senest d. 15. august 2023.

 

Udstilling

Alle figurerne bliver under verdensmesterskaberne (uge 35) en del af en samlet udstilling. Udstillingen bygges op i Planetariet, Søvej 36, 6630 Rødding.

Pris: Fri entré

Få en grundopskrift til en figur

og find inspiration.

Inspirerende fortællinger

Få en grundopskrift til en figur og find inspiration til, hvilken gud eller figur, som du vil lave lige her.